Postnord

Härifrån får 40 000 sin post

På Masthamnsgatan finns ett av Göteborgs tio brevbärarkontor. Härifrån delas posten ut till hushåll och företag i Masthugget, Linné, Annedal, Haga, Guldheden och delar av Johanneberg. Kontoret är även ett Företagscenter.

Brevbärarkontor är kanske en lite missvisande benämning. Detta är en 1 500 kvadratmeter lokal som är anpassad efter vår verksamhet, där 60 brevbärare sorterar posten efter postnummer, gatuadress och mottagare. Den har först sorterats områdesvis på huvudpostterminalen på Kruthusgatan, som sedan levererar med bil till lastkajen på Masthamnsgatan.

På brevbärarkontoret sorteras posten manuellt av dem som också bär ut den. Hyllorna är ordnade efter postnummer och varje mottagare har ett eget fack där dagens brev, tidningar och små paket stoppas, det vill säga post som går in i ett brevinkast. Från Masthamnsgatan kör man även ut post till ombud samt till två depåer i Johanneberg och Guldheden.

Förutom de 60 brevbärarna arbetar tre arbetsledare här. Camilla Lindholm är produktionschef.

– Två gånger om dagen sorterar vi och bär ut posten, säger hon. På förmiddagen i den ena delen av området och på eftermiddagen i resten.

Utdelningen sker till fots, med elcykel eller eldriven lastmoped.

– Det är rejäla backar både i Masthugget och Guldheden, så det är skönt att slippa trampa själv hela vägen uppför, fortsätter Camilla.

Brevbärarkontoret har legat i fastigheten sedan 2005 och består av sorteringshall, lastkaj och personalutrymmen. Det är ett ungt gäng som jobbar här och förutom att sortera och dela ut post tömmer man brevlådor och hämtar företagspost hos avtalskunder.

Slutligen en liten vädjan från Camilla för att posten ska komma fram i tid till rätt person:

– Se till att namnen på alla som bor i lägenheten eller huset finns med på brevlådan eller dörren. Och glöm inte att adressändra och eftersända när du flyttar!

 

Vill du veta med om Postnord
kontakta Camilla Lindholm camilla.m.lindholm@posten.se

 

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.