Masthuggskajen – Bostadssatsningen

Masthugget – Bostadssatsningen

Med närheten till Långgatorna och Linnéstaden åt ena hållet och ett nytt kajstråk vid Göta älv, med unik tillgång till vattnet, åt det andra hållet, har Masthuggskajen potential att bli ett av Göteborgs mest populära områden att bo och leva i.

Elof Hansson Fastigheter vill ta tillvara på områdets stora potential och samtidigt bidra till att möta den stora efterfrågan på bostäder i Göteborg. Vi har därför tagit initiativ till att skapa ca 300 lägenheter på våra befintliga fastigheter på Första Långgatan. Utvecklingen av bostäderna är en långsiktig satsning som sker tillsammans med partners.

Vid Masthuggstorget

Vi samarbetar idag med HSB för att bygga ca 170 lägenheter nedanför Masthuggstorget på den idag obebyggda tomten bredvid vår fastighet Första Långgatan 21. Målsättningen är att totalytan för dessa lägenheter ska överstiga 16 000 kvm.

Vid Järntorget

I det centrala och attraktiva området vid Järntorget, på vår fastighet på Första Långgatan 1, är målet att skapa omkring 130 mindre lägenheter, utvecklade för förstahandsboende. Totalytan planeras överstiga 9 000 kvm.

Vårt mål är att börja bygga 2018 och inflyttning från 2020.

När vi kommer ett steg längre i våra bostadsprojekt kommer du att hitta information här på sidan.

Nyheter, kalender, tidplan mm för projekt Masthuggskajen

Nyheter, kalender, tidplan och nyhetsbrev för Masthuggsprojektet hittar du på www.masthuggskajen.se. Du kan också anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

Masthuggskajen är en del av Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Se filmen!

 

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.