Hemfrid

Centralt för kunder och anställda

 Efter att ha sökt en tid hittade Hemfrid äntligen lokalen man letat efter, på Första Långgatan 7.

– Vi behövde verkligen flytta, säger regionchefen Sara Grönlund. Vårt tidigare kontor en bit härifrån var nog Hemfrids minst attraktiva kontor – nu har vi ett av de absolut finaste. Det ligger centralt både för kunder och anställda, erbjuder en bra arbetsmiljö och ger ett gott intryck för dem som besöker oss. Flytten blev på många sätt en nystart och nytändning för alla som jobbar här.

Hemfrid var Sveriges första leverantör av hem- och familjeservice till hushåll när företaget startade 1996. Idag har Hemfrid drygt 1 700 medarbetare som underlättar vardagen för svenska hushåll. Region Väst med omkring 170 anställda omfattar Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Alingsås och Härryda. På kontoret i Göteborg arbetar ett tiotal personer; områdeschefer, arbetsledare, säljare och kundtjänst.

– När vi flyttade gick vi från cellkontor till landskap plus några samtalsrum, säger Sara. Här finns också ett litet reservlager med städmaterial, allt sådant ska annars finnas ute hos kunderna.

Det centrala läget är viktigt. Mellan sju och nio på morgonen är det mycket folk här, när alla ska iväg ut på sina uppdrag. Buss och spårvagn är det normala sättet att ta sig till kunderna, därför är det praktiskt med Järntorget bara ett par minuters promenad bort. Det är också lätt för nya och gamla kunder att slinka in och diskutera hemservicetjänster – parkering finns på gatan alldeles utanför entrén.

En annan fördel med läget är att Arbetsförmedlingen ligger i samma hus.

– Region Väst har växt med nära 25 procent om året de senaste åren, fortsätter Sara. Vi har ett konstant behov av nyrekrytering och med Arbetsförmedlingen så nära har det blivit lättare att hitta bra medarbetare snabbt.

Hemfrid erbjuder flera olika städtjänster som veckostädning, flyttstädning, storstädning, fönsterputs med mera samt annan hemservice som barnpassning, seniortjänster och trädgårdsservice. Städning dominerar – alla som arbetar här ska kunna städning och arbetsledarna lägger det mesta av sin tid på att vara ute i verksamheten. De flesta vill ha veckostädning på torsdag-fredag, medan det på måndag-tisdag ofta handlar om flytt- och storstädning.

– Det är ett ständigt pusslande för att få kundernas önskemål att stämma med tillgängliga medarbetare. Men vi är flexibla och brukar alltid kunna lösa de flesta önskemål, det viktigaste är ju att kunden blir nöjd, slutar Sara.

 

Vill du veta mer om Hemfrid, kontakta Sara Grönlund: 0200-11 45 50, sara.gronlund@hemfrid.se

 

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.