Humanus

”Det var bara att flytta in”

När utbildningsföretaget Humanus behövde större lokaler, visade det sig att ett annat i samma bransch satt i för stora. De var som gjorda för Humanus, så det var i princip bara att flytta in på Järnvågsgatan 3 vid Järntorget.

– Eftersom det varit ungefär samma verksamhet här tidigare, kunde vi ta över lokalerna i stort sett som de var, säger Per Poulsen, verksamhetssamordnare på Humanus Göteborgskontor. Här fanns redan grupprum, lektionssalar, samtalsrum kontorsrum med mera – och en fantastisk utsikt över älven och hamninloppet!

1 juli 2015 flyttade man in, ungefär samtidigt som företaget firade 20 årsjubileum. Humanus Utbildning Syd AB, som det formella namnet lyder, startades 1995 av Studieförbundet Vuxenskolan – en ideell förening som arbetat med utbildning och lärande sedan 1929. Huvudkontoret ligger i Lund och det finns lokalkontor på ett 15-tal orter i Sverige. Antalet anställda är 190, varav 20 i Göteborg.

– Nu har vi nästan dubbelt så stort som tidigare, säger Per. Exakt hur stort vi behöver varierar något med uppdragen, men i dagsläget finns det plats för både fler medarbetare och deltagare.

Humanus erbjuder utbildnings- och arbetsmarknadstjänster, som till största delen upphandlas av Arbetsförmedlingen. Exempel på arbetsmarknadstjänster:

  • Arbetsprövning för personer som står långt från arbetsmarknaden.
  • Allmänförberedande utbildning som är ett förberedande steg inför reguljära studier eller arbetsmarknadsutbildning.
  • Introduktion till arbete för att underlätta återgång till arbete
  • Stöd och matchning för att hitta jobb

I Göteborg finns även utbildningsverksamhet som tvåårig Yrkeshögskola i objektorienterad systemutveckling.

Humanus lokaler är i två plan på fjärde och femte våningen. Högst upp finns Yrkeshögskolan och ett antal kontorsrum. På fjärde våningen finns utbildningssalar, grupprum och samtalsrum för deltagare i arbetsmarknadsaktiviteter samt kontorslandskap för arbetskonsulenterna och utbildarna. Förutom att lokalerna var verksamhetsanpassade, var läget ett annat viktigt argument för flytten till Järnvågsgatan.

– Hit är lätt att ta sig både med bil och allmänna kommunikationer, säger Per. Järntorget är en knutpunkt som ligger centralt från vilket håll man än kommer. Åker man bil är det nära leden och med bra parkeringsmöjligheter.

Vill du veta mer om Humanus, kontakta Per Poulsen, per.poulsen@humanus.se.

Intresserad av nya lokaler? Kontakta Thomas Pieschl: 031-85 60 65, thomas.pieschl@elofhansson.com.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.