Avtal tecknat med Skanska för byggnation av bostäder och kommersiella lokaler på Masthuggskajen

Pressmeddelande 20231122

Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tecknar avtal med Skanska om byggnation av bostäder och kommersiella lokaler på Masthuggskajen

På Masthuggskajen kommer Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tillsammans bygga kvarteret F2 utmed Första Långgatan i Göteborg. Entreprenadavtal har tecknats med Skanska som får uppdraget att bygga hela kvarteret. Parterna har arbetat med projekten en längre tid och är nu glada att ha tecknat avtal med Skanska för genomförandet.

Kvarteret utgörs av en ”sockelbyggnad” i tre våningar med två sammanlänkande högre huskroppar om 18 våningar. Det nya kvarteret kommer innehålla kommersiella lokaler i de tre nedersta våningarna och i lokalerna i markplan planeras det för restauranger och andra utåtriktade verksamheter. Från våning fyra till våning arton byggs bostäder utformade för maximalt ljusinsläpp och utsikt åt flera väderstreck. Totalt omfattar byggnationen 114 lägenheter, varav Riksbyggen bygger 69 bostadsrätter och Elof Hansson Fastigheter bygger 45 hyresrätter samt 3000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Byggnaden uppförs gemensamt som en produktionsteknisk enhet, men delas med en så kallad 3D-fastighetsbildning.

Intill kvarteret kommer den nya Masthuggsparken anläggas och ge kvarteret närhet till en grön oas och en mötesplats.

– Att få möjligheten att starta ett bostadsprojekt i dessa svåra tider och bidra med nya hyresrätter till Göteborgsregionen känns mycket bra. Vi har arbetat med projektet under en lång tid och att vi nu inlett ett samarbete med en entreprenör för själva genomförandet är en viktig milstolpe för oss, säger Michael Walmerud, vd, Elof Hansson Fastigheter.

– Det känns väldigt bra att vi snart startar byggnationen av ytterligare ett kvarter på Masthuggskajen. Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder här, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

– Vi ser fram emot att få vara med och skapa nya bostäder i ett attraktivt läge i Göteborg. Nu ska vi bara invänta bygglov innan vi kan påbörja vårt samarbete på allvar. Det är riktigt kul med en välbehövlig bostadssatsning i dessa tider, säger Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige.

För mer information:

Michael Walmerud, VD, Elof Hansson Fastigheter AB. Tel: 0765 – 01 03 24 eller michael.walmerud@elofhansson.com

Dzejna Wallin, Marknadsområdeschef Göteborg, Riksbyggen. Tel: 031–17 56 31 eller dzejna.wallin@riksbyggen.se

Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige AB. Tel: 010-448 14 88 eller   tobias.ekstedt@skanska.se

För pressbilder följ länken PRESSBILDER.

Bild: Signering entreprenadavtal. Från Höger; Per-Anders Ericsson, Skanska, Dzejna Wallin, Riksbyggen, Michael Walmerud, Elof Hansson Fastigheter.

Om Elof Hansson Fastigheter
Elof Hansson Fastigheter är ett fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter och är ett av tre affärsområden inom Elof Hansson-koncernen. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt. Mer om bolaget på elofhanssonfastigheter.com.

Om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrätts-föreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla. Mer om Riksbyggen och Brf New York Riksbyggen.se/newyork.

Om Skanska
Skanska är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag, verksamma i över 135 år på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Vår globala erfarenhet, lokala expertis och finansiella styrka ger oss möjlighet att hantera några av världens mest komplexa byggprojekt.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.