The Parkside – Masthuggskajen

Med närheten till Långgatorna, Linnéstaden och Haga åt ena hållet och ett nytt kajstråk vid Göta älv, med unik tillgång till vattnet, åt det andra hållet, har Masthuggskajen potential att bli ett av Göteborgs mest attraktiva områden att bo, arbeta och leva i.

Elof Hansson Fastigheter vill ta tillvara på områdets stora potential och samtidigt bidra till att möta den stora efterfrågan på bostäder i Göteborg.

Kvarteret The Parkside – vid Masthuggstorget

Den 10 april 2024 togs det första officiella spadtaget för kvarteret och de första hyresgästerna planeras flytta in i början av 2027.

Byggrätten omfattar 113 lägenheter, kontor och verksamhetslokaler och den ligger på Första Långgatan 23. Totalytan för projektet är 15 000 kvadratmeter varav ca 12 000 kvm blir lägenheter.

Del av fastigheten såldes i april 2021 till Riksbyggen. Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen har tecknat ett samverkansavtal för att gemensamt uppföra byggnaden i en produktionsteknisk enhet, en sk. 3D fastighetsbildning.

Elof Hansson Fastigheter äger källarplanet och de sju första våningarna ovan mark för 3000 kvm kommersiella lokaler och ca 45 hyresrätter. Riksbyggen planerar för en bostadsrättförening med ca 70 lägenheter i planen 8-18.

Elof Hansson Fastigheters lägenheter kommer att läggas ut via HomeQ när det blir dags.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.