Elof Hansson Fastigheter bygger bostäder på Masthuggskajen

Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen utvecklar bostäder på Masthuggskajen – Göteborgs nya centrum

Elof Hansson Fastigheter säljer del av byggrätten Masthugget 28:9 vid Masthuggskajen till Riksbyggen. Tillsammans kommer Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen att uppföra ett bostadshus om 16 våningar med kommersiella lokaler i de två nedersta våningarna. Elof Hansson Fastigheters byggrätt avser källarplan och de sju första våningarna ovan mark för kommersiella lokaler och bostäder.

Elof Hansson Fastigheters långsiktiga strategi har hittills varit inriktad på förvaltning och utveckling av kommersiella lokaler, främst i området runt Masthuggskajen. I och med denna affär kommer bolaget även att tillföra nya bostäder till området. Riksbyggen är en väl etablerad och erfaren bostadsbyggare med lång historik inom området, nu ska bolagen tillsammans bygga bostäder. Byggrätten omfattar ca 15 000 kvm BTA vilket motsvarar ca 150 lägenheter.

– Elof Hansson Fastigheter har under flera år arbetat med utveckling av fastigheten och nu äntligen hittat den rätta partnern för att utveckla den vidare. Vi är mycket nöjda med vårt beslut att sälja till Riksbyggen och att få möjligheten att tillsammans med dem genomföra en fastighetsbildning och bygga nya bostäder i området, säger Lennart Hedström, VD för Elof Hansson Fastigheter.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Elof Hansson Fastigheter kunna tillföra fler bostäder i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen. Både Riksbyggen och Elof Hansson Fastigheter är sedan tidigare två av aktörerna bakom stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen och huset kommer bli ett nytt landmärke i kvarteren kring Masthuggstorget, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Sydväst.

Området runt kvarteret består av Masthamnsgatan, Långgatorna och Järntorget. De är en färgstark och kontrastrik del av staden, Göteborgs nya centrum. Här finns ett aktivt kulturliv och mängder av restauranger, kaféer och butiker. Det kommer att bli ett punkthus som når upp över takåsarna med utsikt mot Masthuggskyrkan, Älvsborgsbron med hamninloppet och in mot Göteborgs Centralstation.

Masthamnsgatan, eller Nya Långgatan som den också kallas, blir ett vänligt, grönt och soligt promenadstråk med uteserveringar i bästa läge. En brokig blandning av spännande arkitektur, torg, gator och parker växer fram runt detta kvarter på Masthuggskajen.

Ett samverkansavtal är upprättat för att gemensamt uppföra byggnaden i en produktionsteknisk enhet. Tillsammans ska bolagen utveckla och samverka med varsin fastighet i en 3D fastighetsbildning.

Elof Hansson Fastigheter kommer att äga källarplanet och de sju första våningarna ovan mark för kommersiella lokaler och bostäder. Riksbyggen planerar för en bostadsrättsförening med 80 lägenheter i våning 8-16.

Senare under våren planeras ett parallellt arkitektuppdrag för utformning och gestaltning av byggnaden.

För mer information välkommen att kontakta:
Lennart Hedström, VD, Elof Hansson Fastigheter AB
Tel: 0705-51 74 23 E-mail: lennart.hedstrom@elofhansson.com.

För pressbilder följ länken PRESSBILDER.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.