”Första spadtag” för Masthuggskajen

Detaljplanen för Masthuggskajen vann i början av året laga kraft och nu tas nästa steg genom ett symboliskt ”första spadtag”. Detta innebär att starten av byggnation i de område där Global Business Gate ska ta plats närmar sig. Först ut är det nya hotellet i området, Hotell Draken, som ska byggas av Balder och drivas av Nordic Choice Hotels samt NCC som startar byggnation av kommersiella lokaler vid Järntorget. Båda projekten med förväntad byggstart under hösten 2019.

Torsdag 2 maj ägde ett ”första spadtag” rum på plats på en av kajerna inom området. Alla inbjudna hälsades välkomna av Patrik Centervall, Stadsbyggnadskontoret, som agerade konferencier. Därefter inledde stadsbyggnadsdirektör Henrik Kant och berättade om vad området betyder för Göteborgs framtid. Följde gjorde korta anföranden av representanter ifrån de aktörer som ingår i de konsortium som utvecklar Masthuggskajen. Elof Hansson Fastigheters, tillika Global Business Gates VD, Lennart Hedström berättade bl a om hur Global Business Gate kommer att bidra till den internationella och globala känslan i området och hur man bidrar till att koppla ihop staden över älven. Han berättade även om att Elof Hansson Fastigheter utvecklar 300 lägenheter inom området.

Älvstranden Utvecklings ordförande Tomas Nilsson band tillsammans band tillsammans med byggaktörerna ihop ett sidenband med ett rep, för att symbolisera Masthuggskajens vision om att vara en stimulerande plats full av kontraster samt ett område som binder ihop staden.

Symboliskt tog Global Business Gate sig ännu ett steg närmre byggstart och förverkligande av den centrala mötesplatsen för Göteborgs- och Västsveriges internationellt verksamma företag som Global Business Gate ska bli. Global Business Gate, med plats för ca 2500 nya arbetsplatser, kommer att resa sig 24 våningar högt på den nya halvö som ska byggas från kaj och ca 100 meter ut i Göta Älv. Det kommer att bli en attraktiv miljö för hyresgäster, anställda, kunder och för besökande. Redan nu har avsiktsförklaringar för över 60% av lokalerna tecknats.

– Det strategiska beslutet vi inom Elof Hansson Fastigheter tog under 2012 om att satsa på, och bidra till utvecklingen av Masthuggskajen, känns nu än mer rätt och relevant. Område har en otroligt stor utvecklingspotential. Vi jobbar nu vidare med planerna för start av byggnation av Global Business Gate och nu vet vi att det blir verklighet inom en snar framtid, säger Global Business Gates VD Lennart Hedström.

Läs mer om Masthuggskajen på masthuggskajen.se.

Bild: Representanter för konsortiet knyter ihop ”staden”. I bild från vänster: Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg, Lennart Hedström, VD Elof Hansson Fastigheter AB, Michael Ekberg, regionchef Riksbyggen, Tomas Nilsson, Ordförande Älvstranden Utveckling, Johanna Hult-Rentsch, regionchef NCC och Joakim Gralén, projektutvecklare Balder och representant Hotell Draken.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.