Götheborg stannar i Göteborg

Ostindiefararen Götheborgs framtid är långsiktigt säkrad meddelades det idag på en presskonferens som hölls i anslutning till fartyget.

Som en aktör i konsortiet för stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen bidrar Elof Hansson Fastigheter genom sitt projekt Global Business Gate till att skeppet får stanna i Göteborg.

Tillsammans med företag ur konsortiet, SKF, Volvo Cars, AB Volvo och aktörer från staden, finansieras Ostindiefararen Götheborg långsiktigt och får en plats på Masthuggskajen i Göteborg.

En stark anledning till valet att vara med och finansiera detta är Ostindiefararen Götheborgs långa historia som anknyter till Göteborg som internationell handels- och sjöfartsstad.
”Detta stämmer väl överens med vårt koncept Global Business Gate, som i huvudsak skapas för att stärka Göteborgs ställning som internationell handelsstad, säger Lennart Hedström, VD för Elof Hansson Fastigheter.

Runt skeppet byggs ett besökscentrum där konsortiet för Masthuggskajen bl a kommer att sätta upp en utställning där man presenterar och marknadsför projektet och planerna.

Ostindiefararen beräknas flyttas till Masthuggskajen under våren 2017.

Pressrelease.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.