Arkipelagen

Växtkraft för människor och affärer

– Arkipelagen är mer än ett kontorshotell – det är en inspirerande miljö som får människor och affärer att växa. Vi erbjuder inte bara rum med arbetsplatser, utan arbetar aktivt med att skapa mötesplatser, där våra hyresgäster kan nätverka och dra nytta av varandras kompetenser.

Redan fullsatt

Det säger Åsa Janblad, som är ansvarig för Arkipelagen vid Järntorget – företagets senaste kontorshotell. Det öppnade med 28 rum i september 2017 och utökades med ytterligare nio våren 2018. Idag finns här drygt 50 arbetsplatser och det är kö för att flytta in. Sedan tidigare finns Arkipelagen i Sisjön med 400 kontorsrum och på Hildedalsgatan med 25 rum.

– Vi ville komplettera med en mer central lokalisering och Järntorget är perfekt, fortsätter Åsa. Det är lätt att komma hit med både bil och kollektivtrafik och det finns gott om parkering – till och med gratis 30-minutersplatser. Utbudet av matställen är stort och vill man lunchshoppa i city är det inte många minuters promenad dit.

Mycket glas

Lokalerna är ombyggda och helt anpassade till Arkipelagens behov. I centrum finns köket med cafédel, där det serveras gemensam frukost varje dag klockan nio. Alldeles intill finns loungen med soffor och fåtöljer för avslappnad samvaro och fikapauser.

– Samarbetet med Elof Hansson Fastigheter fungerade utmärkt under den omfattande ombyggnationen, trots alla våra specifika krav och önskemål. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet.

Kontorsrummen på 10, 15 och 20 kvadrat liksom konferensrummen är inglasade.

– Vi vill skapa en så öppen miljö som möjligt, enda undantaget är verksamheter med sträng sekretess, som fått frostat glas i sina fönster säger Åsa.

Förutom den fysiska öppenheten och gemensamma frukostar erbjuder man kontaktytor genom frukostseminarier i Sisjön för alla hyresgäster åtta gånger per år. Man håller även på med en app, där hyresgästerna kan lägga in information om sig själva och ange vilka samarbetspartners man eventuellt är intresserad av.

Det ska vara enkelt

Kontorshotell är ett smidigt sätt att lösa sitt lokalbehov på – framförallt för filialkontor samt små eller nystartade företag.

– Här finns allt som behövs, det enda du behöver skaffa själv är möbler. All nödvändig infrastruktur som skrivare, kaffe, fullutrustade konferensrum, internet med mera ingår. Behöver du kuvert och frimärken finns det också – liksom egen personal som sköter veckostädningen.

Just enkelheten är utmärkande för Åsa och hennes kollegors sätt att arbeta.

­ – Här finns inga stela hierarkier och byråkratiska processer, utan vi kan lösa de flesta frågeställningar och önskemål snabbt och enkelt. Behöver till exempel en hyresgäst i Sisjön jobba i centrum en dag löser vi det.

Från 28 till 400 rum

2003 startade Daniel Carlsson och Jonas Hagelin Arkipelagen i Sisjön. De började blygsamt med 28 rum, men behovet visade sig vara stort och företaget växte snabbt. Idag är Arkipelagen på Stora Åvägen i Sisjön Nordens största kontorshotell med 400 kontorsrum. Här finns allt från enpersonersföretag till arbetsplatser med uppemot 20 anställda.

Vill du veta mer om Arkipelagen på Järntorget, kontakta Åsa Janblad på 031-723 84 00 eller asa.janblad@arkipelagen.com. Du kan också läsa mer om deras verksamhet på arkipelagen.com.

Intresserad av nya lokaler? Kontakta Thomas Pieschl: 031-85 60 65, thomas.pieschl@elofhansson.com.

 

Bild: Suzanne Ekeblad och Åsa Janblad på Arkipelagen Järntorget

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.