Benify

Enkel och smart hantering av personalförmåner

Tjänstebilar och pensioner, friskvårdskort och personalrabatter – listan på olika personalförmåner kan göras lång. Syftet är förstås att bli en attraktiv arbetsgivare och locka till sig de bästa medarbetarna. Men att få överblick och hantera dem alla kan också vara arbetskrävande för både företaget och den anställde. Det är det problemet som Benify löser.

– Idag används vår förmånsportal av över 800 000 anställda i 500 företag i åtta länder, säger Martin Nilsson, teknik- och utvecklingschef på Benify.

Tillsammans med ett 80-tal medarbetare finns han på företagets Göteborgskontor på Första Långgatan 17. Det är här teknikutveckling och kundanpassning görs, på huvudkontoret i Stockholm finns företagsledning, ekonomi, försäljning och kundsupport. På Göteborgskontoret finns även systerbolaget Lifeplan, som erbjuder oberoende pensionsrådgivning för företagens anställda. Totalt har Benify/Lifeplan 300 anställda i åtta länder.

Förmånsportalen anpassas till respektive företags individuella behov och förutsättningar. De anställda och HR-avdelningen kommer åt den via intranätet och här finns all information om alla personalförmåner samlad. Benify utvecklar inte bara portalen utan tar också hand om det praktiska.

– Vi handlar upp alla förmåner och rabatter, tar hand om administrationen och all hantering, säger Martin. Det spar tid och pengar och hela paketet bidrar till att göra våra kundföretag till attraktiva arbetsgivare.

Snabbväxare

Benify startade 2004 och växer snabbt – Göteborgskontoret nyanställer i snitt två personer i månaden. Lokalerna på Stora Badhusgatan blev för små och därför flyttade man till Första Långgatan sommaren 2015.

– Vi sökte i området mellan Masthugget och Lilla Bommen, säger Martin. Centralt läge var viktigt men mitt i centrum är inte prisvärt tycker vi. Här är perfekt med bra kommunikationer och gott om lunchställen.

De nya lokalerna är i två plan på 1050 kvm och diskussioner om ett tredje plan pågår. Kontoret är helt anpassat till Benifys behov med funktionsbaserade minilandskap samt cellkontor, mötesrum och telefonrum. Säkerhetsnivån är hög.

– Vi hanterar känsliga personuppgifter och stora penningströmmar, så vi måste ha full koll på alla som vistas här, slutar Martin.

Vill du veta mer om Benify, kontakta Martin Nilsson, martin.nilsson@benify.com.

Intresserad av nya lokaler? Kontakta Thomas Pieschl: 031-85 60 65, thomas.pieschl@elofhansson.com.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.