Räddningsmissionen initiativtagare till Communityskolan

Räddningsmissionen, som är hyresgäst hos oss, är initiativtagare till satsningen på en ny skola – Communityskolan. Skolan kommer ligga i Familjebostäders lokaler precis vid Opaltorget. Under våren ska lokalerna genomgå en stor renovering för att sedan vara redo att ta emot elever under hösten 2021. De vill att skolan ska vara hela områdets lokal och målet är att den ska vara öppen även efter skoltid för olika aktiviteter.

Hos Communityskolan står kunskapsuppdraget i centrum, eleverna får möjlighet att läsa extra efter skoltid, med stöd av utbildade läxhjälpsvolontärer.

Communityskolan kommer också att erbjuda fritidsaktiviteter som t.ex. idrott och musik i direkt anslutning till skoldagen. Detta görs i samarbete med föreningar, företag och universitet. Elever och vårdnadshavare har möjlighet att vara med och påverka vilka aktiviteter som erbjuds.

Vi på Elof Hansson Fastigheter är glada att kunna bidra, därför har vi skänkt kontorsmöbler och annan inredning, till hjälp att inreda skolan. Detta är ett led i vår satsning på hållbar stadsutveckling och på social hållbarhet. Vi hoppas att det vi skänker kommer väl till pass och önskar initiativtagarna stort lycka till med satsningen.

Skolan är just nu i uppstartsfasen och det finns ingen annan som driver den här typen av skola i Sverige idag. Här kan du läsa mer.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.