Spaden har satts i marken för kvarteret The Parkside på Masthuggskajen

PRESSMEDDELANDE

Spaden har satts i marken för kvarteret The Parkside på Masthuggskajen – där bostäder samsas med kontor och verksamhetslokaler.

Det var ett historiskt ögonblick på Masthuggskajen i Göteborg då det officiella första spadtaget togs för Elof Hansson Fastigheters och Riksbyggens samarbetsprojekt. Detta är första steget mot att forma en stad i miniatyr – ett kvarter där bostäder, kommersiella lokaler och verksamheter möts.

I kvarteret möts moderniteter och tradition i form av en kraftfull och personlig tegelbyggnad med internationell atmosfär, präglad av influenser från New York. Med en total yta på cirka 15 000 kvadratmeter, sträcker sig 18-våningsbyggnaden cirka 50 meter upp i luften.

The Parksidea city in a house
Största delen av kvarteret, cirka 13 000 kvadratmeter av totalytan, blir 113 bostäder i olika upplåtelseformer. Bostäderna fördelar sig på 68 bostadsrätter som Riksbyggen bygger samt 45 hyresrätter, kommersiella kontorslokaler och utåtriktade verksamheter i markplan som byggs av Elof Hansson Fastigheter. Entreprenör är Skanska Sverige AB.  Det blir en hel stad i miniatyr på Masthuggskajen. Kvarteret har fått namnet The Parkside för att matcha känslan och inte minst läget bredvid nya Masthuggsparken.

– Vi är stolta över att vara en central aktör i utvecklingen av Masthuggskajen och att bidra till att forma en mer attraktiv del av Göteborg. Att få möjligheten att starta ett projekt med fokus på bostäder i dessa tider och att bidra med nya hyresrätter till Göteborgsregionen känns mycket bra. Genom att påbörja detta projekt visar vi vårt engagemang för att skapa en levande och inkluderande stadsdel, säger Michael Walmerud, vd på Elof Hansson Fastigheter

Återbruk av tegel och klimatförbättrad betong
Genom att använda återbrukat tegel, solenergi och klimatförbättrad betong, strävar projektet efter att minska påverkan på miljön och skapa en hållbar livsmiljö för våra boende och hyresgäster. Fastigheten kommer att byggas för att uppnå SGBC Miljöbyggnad Silver.

– Det känns väldigt bra och viktigt att kunna fortsätta byggnationen av nya bostäder. I den här byggnationen har Riksbyggen 68 bostadsrätter och intresset är väldigt stort. Riksbyggen har en stark tilltro på marknaden och framtiden säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Masthuggskajen är och blir än mer en knutpunkt för Göteborg, med närhet till vattnet, utmärkta kommunikationer och en rik kulturell scen. Inflyttning är planerad till början av 2027, då hela kvarteret förväntas vara färdigställt och redo att välkomna invånare till sin nya hemstad.

Bild från vänster;
Michael Walmerud, VD Elof Hansson Fastigheter, Daniel Holmén, Elof Hansson Fastigheter,
Robert Hammarstrand (S), David Saand, LINK Arkitektur, Dzejna Wallin, Riksbyggen,
Johanna Frelin, VD Riksbyggen, Johannes Hulter (S) och Tobias Ekstedt, Skanska.

För mer information:

Michael Walmerud, VD, Elof Hansson Fastigheter AB. Tel: 0765 – 01 03 24, michael.walmerud@elofhansson.com

Dzejna Wallin, Marknadsområdeschef Göteborg, Riksbyggen. Tel. 031 – 17 56 31, dzejna.wallin@riksbyggen.se

För pressbilder följ länken PRESSBILDER.

 Om Elof Hansson Fastigheter

Elof Hansson Fastigheter är ett fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 125 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter och är ett av tre affärsområden inom Elof Hansson-koncernen. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt. Mer om bolaget på elofhanssonfastigheter.com.

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Stäng fönstret

Tack för ditt mail.

Vi hör av oss så snart som möjligt.

Hälsningar,
Elof Hansson Fastigheter.